See yoy later alligator…

Det å være i varmere strøk er noen ganger knyttet til det å føle seg litt konstant «ekkel»… Du hopper i dusjen om morgenen, men før du har rukket å tørke deg ferdig er du allerede svett og «klebrig» som følge av varme og høy luftfuktighet. Da er det jo bare å gjøre ting litt mer klebrig med å begynne dagens smøreseanse; solkrem må på! Passe klissete, småsvett og «ekkel» er det bare å komme seg ut å nyte finværet.
Når man så i løpet av dagen får lagt til sand også har man en perfekt bodyscrub man kan dusje av seg på ettermiddagen før man igjen halvsvett kommer ut av dusjen for andre gang denne dagen. Da er det bare å smøre seg inn med after sun, før man gir seg selv en runde med myggmiddel. Finnes ikke bedre parfyme og du får garantert den litt ekle, klebrige følelsen igjen. Ready to go again!! 🙂
Det som er spesielt med Florida er at her er myggen like hissig midt i solsteika på dagtid som på kveldstid. Amerikanerne vet råd og har derfor utviklet myggmiddel med solfaktor 20, så nå er jeg både sol og myggsikker natt og dag.

Bortsett fra at jeg har blitt totalt oppspist av mygg, før jeg fikk på myggmiddelet, har vi siden Disney World hatt 2 fantastiske dager i Sarasota og Siesta Keys. Stranden her er kåret til en av verdens beste og på mine mange reiser kan jeg aldri huske å ha sett hverken hvitere eller finere sand noe sted, helt fantastisk! Og med badetemperaturer på nivå med badevannet i badekaret hjemme så ble det mye bading, selv for meg.

Så var det på tide å komme seg til Everglades. Denne dagen var ikke værgudene helt på vår side. Det virket stadig som om det skulle klarne opp og bli fint, før himmelen åpnet seg igjen og det bare bøttet med igjen… Har sjeldent sett så mye regn komme ned på en gang. Dagen etter var værgudene imidlertid litt mer på vår side og regnet holdt seg unna helt til vi var ferdig med Everglades-besøkets høydepunkt; airboat tur!! 🙂 Fikk vi sett alligatorer?!?! Ja, vi gjorde det!! Opp til flere stykker og de nærmeste var bare 5-10 meter fra der vi sto…

Etter Everglades gikk turen til Key West og den langstrakte øygruppa mellom Florida og Cuba. Når man står ytterst på Key West er man faktisk ca 16 km nærmere Cuba enn man er fastlands USA. Key West bærer litt preg av det… Det er cubanske sigarer, cubansk kaffe og cubansk mat på annenhvert gatehjørne og selv om det ikke er noen tvil om at man fremdeles er i USA har Key West en egen feel. Alt er litt mer avslappet, litt mer laid back og litt mer «cool». Key West var fantastisk. Vi fikk solet oss, blitt litt solbrente, sittet ute til langt på natt mens det ennå var så varmt at shorts og t-skjorte var i meste laget og vi fikk kjørt cab. Akkurat slik sommerdager skal være. Siste dagen sto snorkling på Nord-Amerikas eneste levende korallrev på programmet, men denne dagen hadde værgudene igjen bestemt seg for å åpne slusene og hele turen regnet rett og slett bort.

En kort visitt innom Miamis South Beach så vi fikk sett boardwalken hvor «the rich and the famous plays» i går, før vi i dag satte oss på flyet til New York. Florida har vært fantastisk, kan nok hende at det kan bli flere turer hit.

20130719-001405.jpg

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s