Klar for siste fase; hvile seg i form…

Jeg har vært på mange turer i mitt liv. Noen krevende, noen mindre krevende, noen lange og mange korte. Men selv ikke når jeg la ut på jorda rundt med en liten ryggsekk som hjem i 11 måneder tror jeg at jeg brukte så mye tid og energi på forberedelser som nå.

Utfordringen med denne turen er spennet i det vi skal gjøre… Vi skal på strandferie, snorkle, dykke, lese gode bøker og spise på restauranter. Vi skal på safari, i båt, i bil og til fots. Vi skal til Kilimanjaro, en tur hvor man, i følge rådene vi får, må pakke for å være forberedt på opp til 40 varmegrader og sol på dagtid til gjørme, søle, regn, haggel, snø og på toppnatta ned til minus 20 grader. I tillegg til at du da går så sakte at kroppen produserer minimalt med varme mens du går den siste etappen på 5-7 timer i bekkmørket mitt på natten. Og nei, du kan ikke bare gå raskere for å holde varmen. Det er her høydesyke og lite oksygen kommer inn.

I tillegg kommer alle de andre utfordringene, de du ikke tenker på. Selvfølgelig tenker du på at du må kjøpe ekspedisjonsvotter, liggeunderlag og tykk dunjakke (med lav vekt) hvis du ikke har det fra før. Men plutselig oppdager du at skallbuksa har krympa mens den lå der i skapet å koste seg og så må du ut i desperat jakt etter ny 3 dager før avreise, når du egentlig har helt andre ting å tenke på.

Eller du oppdager at selv om du har fulgt anbefalningene til pakking som ligger på ulike nettsider så veier allikevel bagen 16 kg og vektbegrensningen er 15. Og det før du har puttet oppi toalettsaker og skallbuksa du ikke har kjøpt ennå etter at den gamle har krympet.

I tillegg kommer pussing og impregnering av sko, impregnering av klær, smøring av føtter (har nå blitt anbefalt å smøre føttene med Acobase eller Spenol morgen og kveld 2 uker før Kili-turen starter for å unngå gnagsår og vi følger jo slavisk alle gode råd gitt av personer vi stoler på for å komme oss til toppen uten plager) og hvordan pakke. Vi kan nemlig ikke pakke alt i en koffert… For bare «ekspedisjonsutstyret» er allerede nå 16 kg, og kan som sagt bare være 15, og det er uten strand og safari- klær. Det må vi ha i en annen bag. De to første ukene har vi heller ikke tilgang til de to bagene samtidig. Det vil si at vi allerede nå må være sikre på at vi ikke trenger noe i Kili-bagen første uka og strand-bagen andre uka. Det er godt man er utdannet i logistikk…. 😛

Hvis noen som er interessert i å reise til Kilimanjaro leser denne bloggen eller du skulle være spesielt interessert i hva jeg har i Kili-bagen, så kommer en liste her. Du vil nok se at denne listen er ganske lik mange andre du finner på andre nettsider.

Vi begynner innerst og beveger oss utover:
3 x boksershorts type ull
2 x sports BH (man anbefaler ull, men jeg har 1 ull og 1 vanlig)
2 x ultra tynne ullsokker (til bruk første dagen eller under vanlige/tykke ullsokker)
3 x ullsokker
1x ekstra tykk ullsokk type hiking

1 x ull t-skjorte
2 x ull undertøy langermet genser
1 x fleece jakke
1 x Skall jakke (vann og vindtett)
1 x dunjakke, type ekspedisjon til å ha utenpå ull, fleece og skall
2 x ull undertøy stilongs
1 x fleece bukse
1 x zip-off trekking bukse
1 x trekkingbukse (vannavstøtende)
1 x skallbukse

1 x balaclava
1 x fleece lue
1 x strikke lue
1x buff
1 x tynn ullvante
1 x ekspedisjonsvott (vann og vindtett) med tykk innervott
Solhatt blir også anbefalt, jeg har ikke tatt med dette, men har valgt å ta med caps i steden

Andre ting:
Sovepose (ned til 25 minus)
Liggeunderlag
Hodelykt
Bok
Kortstokk og reisespill
Håndkle (type teknisk, lite reisehåndkle)
Førstehjelpsutstyr
Staver (anbefales selv om du ikke normalt sett bruker det)
Drikkeflasker og camelpack (drikkepose), minst 1 isolert for å unngå at vannet fryser på toppnatten
Smakstilsetninger til vannet. Det er anbefalt å drikke minst 5-6 liter vann om dagen for å minimere høydesyke, men minst 4 liter om dagen. Har fått tips om å ta med smakstilsetning som saft, iste, energidrikkpulver fordi man kan bli litt lei av smaken av filtrert/renset vann etterhvert….
Snacks (her anbefaler de noe som har lett vekt og høyt energiinnhold, men at det viktigste er at du klarer å spise det selv om du er kvalm, uvel, har dårlig matlyst, vondt i hodet osv osv… Noe de flest er i høyden…..)

Så som dere ser så skal vi altså klare oss med 3 boksere og 2 gensere på 7 dager/6 netter. Toalettsakene består av tannbørste, tannkrem og våtservietter. Kan ikke skjønne annet enn at vi skal klare å bruke alt, men skal ta en oppsummering av need-to-have, nice-to-have og dont-need når vi er nede igjen fra fjellet og faktisk har erfaring på området. Uansett så vil jeg tippe at det skal bli godt med en dusj og rent tøy når vi kommer ned….

Nå begynner siste fase av forberedelsene; hvile seg i form. Vil tippe at det er denne delen av forberedelsene jeg er absolutt best på, så nå er det bare å nyte den siste uka i sus, dus, strand og safari før Kilimanjaroturen begynner… 🙂

Dagens bildeshow:
1. Fikk et bilde av søsteren min i dag som jeg må dele…. That’s just what I will do, climb that mountain!
2. Tester utstyr, her med ulltrøye, fleece-jakke, skalljakke og ekspedisjonsjakke. Føler meg som en lilla mummi.

20140708-221807-80287826.jpg

20140708-221828-80308155.jpg

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s