Om dyrene i Afrika og alt de har å gjøre

Lørdag gikk turen til det guiden vår kaller ITB, Into The Bush, og det er det virkelig! Etter flere timer på grusveier du knapt trodde var kjørbare, selv med høy 4WD, kom vi frem til en elv. Lenger kom man ikke med bil så da var det båt som gjaldt. Endelig fremme på Selous Wilderness Camp ble vi vist til teltet vårt, som definitivt ikke faller inn i min tidligere definisjon av telt. Dette teltet har nemlig murgulv, dobbeltseng, innlagt vann og vannklosset, som lar deg trekke ned når det selv vil (ble fikset morgenen etter). In the bush er dusjen utendørs og første dagen dusjet jeg med apekatter som forundrete tilskuere og den andre dagen med en liten firfisle som fulgte med. I taket over senga henger 4 store vevakjærringer, men siden teltet er minst 4 meter under taket på det punktet har selv jeg innsett at de bare må få lov til å bli der, forhåpentligvis forblir de der…

På safari har vi fått sett utrolig masse og det er helt vannvittig hvor tett opptil dyra vi kommer. Vi har vært under 10 meter fra 8 løver, 5 hyener, giraffer (kom ut av tellinga ganske tidlig på dagen), elefanter, impalaer, gnu, vortesvin, flodhest, krokodiller, bavianer, bøffel, sebra, apekatter osv osv… Litt spesielt når du har dostopp og får vist at bak den busken er det bare å sette seg ned. Kjører videre, etter et par minutter finner vi løver. 3 hannløver som ligger å sløver. Hunnene i flokken er ikke der, de gjemmer seg nok i en busk i nærheten eller er ute på jakt… Ja, ja.. Kjekt å vite…

Tidlig mandag morgen, mens det ennå var mørkt begynte det som skulle vise seg å bli et av safariens høydepunkt. Fotsafari med «The Bushman». Han sto klar på andre siden av elven i en liten tangatruse og tradisjonelt klede, innsmurt i en aske/sandblanding for hell og beskyttelse mot bushens mange farer. Barfotet småløp (eller det så mer ut som han fløy et par cm over bakken, han beveget seg helt lydløst og det så ikke ut som om stein, torner eller noe plaget han) han innover i bushen. Stoppet, lyttet og ga signaler om å stoppe, komme eller snu å gå andre veien. Nå kom vi plutselig tett på baboons, forskjellige apekatter og lærte masse om naturen, tradisjonene og folks trossystem fra tiden før den hvite mann introduserte kristendom og islam. Høydepunktet kom da vi listet oss inn på elefanter som sto å spiste. Plutselig måtte vi snu og fikk bare beskjed om «go back, quickly, quickly!» Vi fikk etter hvert plasert meg og vakten (som var med for min sikkerhet med fulladet våpen) på kne inntil en busk med vinden fra elefanten og mot oss så den ikke skulle lukte oss. Før de prøvde å få elefanten til å vise seg i åpent terreng. Å slippe meg helt inntil inne i skogen ville vært for farlig for da ville ingen kunne beskytte meg hvis den skulle angripe og vi ville ikke hatt noen steder å gjemme oss. Dessverre forsvant elefanten feil vei og ble borte i bushen.

Et annet av safarienes høydepunkt var lunsjen på heldags-safarien, vi stoppet på et ganske åpent sted og vips hadde sjåføren tryllet frem bord, stoler, duk, en veldig god spagetthi-rett og Bush-wine (vinen het faktisk det), god var den også! 😃 Så satt vi der å spiste lunsj da, med fantastisk utsikt, omgitt av impalaer, bavianer og fargerike fugler.

Vi har også fått servert fantastisk god mat her! Hvert eneste måltid har vært en fest og kronen på verket kom siste kvelden da de hadde dekket på bord til oss på stranden (der krokodillene ligger og soler seg på dagtid) med en sirkel av lykter rundt bordet og bål. Fikk servert en fiskerett som går inn i historiebøkene som en av de beste ever.

Tirsdag morgen var det på tide og forlate Selous og gjøre oss klare for neste eventyr: Kilimanjaro.
Avreise fra Selous skjedde denne gangen med et lite propellfly fra en flystripe av rød sand, ca 50 meter fra der vi i går så hyener og omgitt av impalaer og vortesvin. Det var en del ting som fikk denne flyturen til å føles litt mindre trygt enn den gode, gamle, kjente fly- og flyplass-varianten vi pleier å bruke. Bedre ble det ikke når Ken, som er litt over middels flyinteressert, sitter ved siden av og kommenterer. «De har hoppet over et punkt i standardprosedyrene. Flapsene skal ikke være opp nå». «Sjekklister følger de ikke her». «Nå skulle de gitt beskjed om det og det før take off»… Vi kom oss imidlertid helskinna opp, frem og, etter mye hopping, spretting og dansing, ned og frem til Dar es Salaam. På flystripa var det bare å hente koffertene rett fra flyet og rusle inn i ankomsthallen. Dagen skal vi tilbringe sammen med Eivind og Helene fra Paka Adventures. De har invitert oss til et Masai party som de skal ha på kontoret. (Geita rusler rundt i hagen og spiser gress og breker akkurat nå, om en snau time henger den over grillen og skal bli kveldens festmåltid. Igjen lokal mat.. 😉) Egentlig skulle vi flydd rett til Arusha/Moshi og starten på Kilimanjaro, men siden flyselskapet plutselig endret rutetidene en gang for 1-2 uker siden får vi en dag i Dar i steden og flyr først til Arusha/Moshi i kveld. I morgen tidlig begynner neste del av eventyret, vi er veldig spente!!!

Som nevnt i forrige reisebrev er det veldig dårlig med tilgang til internett her, så derfor kommer det også veldig lite bilder i første omgang. Reisebrev blir skrivd på iPhone og sendt de få gangene vi har nett og selv når vi har nett er det sjeldent at vi ennå ikke fått lov til å laste opp selv iPhone-bilder.

20140715-222740-80860686.jpg

20140715-222739-80859102.jpg

20140715-222742-80862334.jpg

20140715-222743-80863644.jpg

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s