Rongai-ruten

Da vi skulle gå Kilimanjaro var ønskene våre å gå en rute som:
1. Ga gode sjanser for å komme til topps (tid til avklimatisering)
2. I den grad det var mulig, slippe å gå i kø hele veien

Paka Adventures anbefalte da Rongai-ruten som var deres favoritt og som går opp fra Kenya siden av Kilimanjaro (når vi begynte å gå var vi 1 km fra grensen til Kenya). Man kan gjøre ruten på 6 dager, men mange velger å gjøre som oss å gå den på 7. Hvis du går den på 6 dager hopper du over en camp, hvis du går den på 7 døgn har du to valg:
1. Du hopper over en camp og tar to døgn i Tavern Hut camp på 4300 meter og bruke dagen du har «fri» til å gå høyere for avklimatisering
2. Eller, som vi gjorde, gå innom alle leirene og bruke tiden før lunsj på å gå til neste leir, for så etter lunsj gå en avklimatiseringstur til mellom 200 og 400 meter høyere enn campen og så gå ned igjen. Målet er: Walk high, sleep low, som gir maksimal avklimatisering.

Fordelen med Rongai-ruten er at den har veldig moderate stigninger sammenlignet med flere av de andre rutene (etter hva vi er blitt fortalt, har jo ikke prøvd det) og at det er færre turister langs løypa så du slipper å gå i kø. I tillegg så ligger den på den tørre siden av Kilimanjaro og det er dermed mindre regn og mer sol. De fleste dagene har vi gått kun oss to og de to guidene våre. Selvfølgelig blir vi tatt igjen av bærerene som løper oppover fjellsiden med 25 kg + eget utstyr og i campene er det flere andre grupper, men du slipper å tråkke oppå folk hele veien. Det er også først på siste camp, Kibo camp, at du møter andre ruter som fra der bruker samme stien og toppnatten har vi vært fullt klar over at vi nok kommer til å gå i kø uansett.

Etter at du er ferdig med toppnatten går du ned igjen Marangu ruten. Første dagen går du ca 3 timer og landskapet er ganske likt det du så på slutten av Rongai ruten. Andre og siste dag av nedstigningen er det ca 7 timers gange, først ca 4 timer (vi brukte 2,5 t), så lunsj og så ca 3 timer til Marangu gate. Denne dagen skifter landskapet ganske raskt og plutselig var det skikkelig regnskog, kjempefint! Men også tåke/regn i lufta hele tiden og slik er det visstnok mer eller mindre hele tiden her. Hvis du går denne ruten opp så bruker du to dager på denne delen som vi nå bruker 1 dag på. Konklusjonen vår var igjen at vi var veldig fornøyd med at vi hadde valgt Rongai-ruten; tørrere, finere vær, får sett mye mer inkl mer utsikt og du får sett noe nytt og annerledes på vei ned i steden for å gå akkurat samme ruta en gang til.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s