Kritthvite strender, palmer, turiksblått hav, – kan man ønske mer?!?

Etter en natt på Springland Hotel var det igjen på tide å stige ombord i et propellfly og sette kursen mot nye eventyr.
På en måte føles det som om propellflyene er litt som kapitler i en bok. I det man entrer flyet virker plutselig forrige kapittel som for lengst tilbakelagt og plutselig befinner du deg i en ny historie, med et nytt innhold og nye opplevelser. Når vi gikk Kilimanjaro føltes det som en evighet siden vi kjørte rundt på jakt etter løver og elefanter, her vi nå sitter på Zanzibar med bikini, badebasseng og paraply-drinker er soveposer, dunjakker, støv og høydesyke mest et fjernt minne.
Vi ankom Zanzibar og Fumba beach onsdag 23 juli. Vi så frem til sol, sommer og knallblå himmel og ble litt skuffa når det var overskyet, vind og vi måtte frem med fleecejakke/hettejakke på kvelden. Fumba Beach skuffet imidlertid ikke! Fantastisk beliggende rett på stranden, kritthvite strender, turkisblått hav, flotte bungalower og veldig god mat! Når vi kom til middag første kvelden ble vi vist fra middagsområdet og opp på en privat terrasse. Skjermet av trær på alle kanter, med bølgeskvulp under oss spiste vi en fantastisk 4-retters middag i lyset fra stearinlys og parafinlamper.
Dagen etter var det fremdeles oveskyet og vi booket derfor bil inn til Stone Town. Dro på Mrembo spa. Det er drevet av ei engelsk dame og flere av de som er ansatt der er enten blinde eller døve. Ken fikk massasje og behandling av en døv gutt, jeg av ei blind jente. De var kjempeflinke!!!!! Etter en time med massasje og skrub var både stølhet og siste rest fra Kilimanjaro borte og vi kunne gå ut som nye mennesker. (Jeg tok også manikyr og pedikyr, det finner du nok bedre av andre steder, men helt ok) Da vi kom ut var været blitt mye bedre og vi fikk en liten smak av Stone Town, samt lunsj på en takterrasse med utsikt over byen og havet. Utrolig hvor godt det smaker med en hamburger og pizza når man bare har spist «ordentlig» mat og 3/4-retters middager i flere uker.
Dagene på Fumba har blitt brukt til snorkling, soling, bading og spise (alt for mye) god mat. For ikke å snakke om å løpe rundt å se på apekattene i trærne om dagen og eremitt-krepsene som krabber rundt om natten (der er store!!!😃) Noen av oss entusiastisk ropende «se her da!», «sjekk denne da!», «så du den eller?». Andre mer rolig og behersket «mmm», «jada», «joda», «kanskje ikke så fin?!?!» Ja, ja.. Barnlige gleder er kanskje enkle gleder, men gud så morsomt for de av oss som lar seg rive med… 😜
På Fumba har jeg også klart å få gnagsår… Litt kjipt! Her går man hele Kilimanjaro uten gnagsår og så er det en halvdags-snorklingtur og et par svømmeføtter som til slutt tar knekken på føtten… 😢 Ja, ja.. Er man i paradis så overlever man det.
I morgen går turen fra Fumba og inn til Stone Town. Ferien nærmer seg slutten, skulle gjerne bare blitt her med kritthvite strender og bølgeskvulp. 20140727-172117-62477527.jpg

20140727-172119-62479814.jpg

20140727-172115-62475514.jpg

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s