Steinbyen, bratte trapper og slavemarked

Den siste uka har hver kveld blitt avsluttet med et afrikansk eventyr. På Fumba klargjør de hver kveld rommet, henger på plass myggnettingen og sprayer for å drepe eventuelle mygg. Samtidig legger de også frem et ark med eventyr på senga. Vi har nå lært hvorfor løver brøler, hvorfor flaggermus flyr om natta og lest om den gang frosken var tøffere enn elefanten (og flodhesten og leoparden). I dag var det imidlertid slutt… Det lå ikke noe eventyr på senga i Swahili House i Stone Town. Det som derimot møtte oss var 3. etg og tidenes bratteste trapp! Nå burde jo ikke det være noe sak for to stykker som akkurat har gått Kilimanjaro, men enten så har formen vår falt betraktelig etter Kilimanjaro eller så beviser trappene og hvor slitne vi er når vi kommer til toppen at man definitivt ikke trenger være topptrent for å nå toppen av Kilimanjaro. Bortsett fra trappene er Swahili House et sjarmerende hotell i en gammel bygning i Stone Town.
Stone Town er totalt annerledes enn det vi har sett av fastlands-Tanzania. Byen består av trange små gater og smug som snirkler seg rundt. Det hele minner mest om et stort arabisk bazar område, og det er kanskje ikke så rart siden Zanzibar i mange år var kontrolert av arabere og gamle Persia og består av 95% muslimer. Zanzibar var også handelssentrumet for øst-Afrika og tiltrakk seg mennesker fra Asia, Midt-Østen, Europa og USA. Det blir også tydelig både på mennesker og mat, det er et stort innslag av arabere og indere og maten er krydret, eksotisk og en miks av alle verdens kjøkken.
Vi har hatt en spice tour hvor vi lærte om ulike krydder og en guidet bytur, hvor vi blant annet besøkte slavemarkedet. Slavemarkedet på Zanzibar solgte slaver fra Uganda, Burundi, Kenya, Tanzania og Mosambique og var et av de siste slavemarkedene som ble stengt, selv om slavehandelen fortsatte i det skjulte i laaaang tid etter det. Forferdelig historie og helt ufattelig hva slavene gjennomgikk! 😳
I dag går turen videre til Dar es Salaam. Vi er definitivt ferdig med strand- og bade-delen av ferien og selv om vi fremdeles har 2 byer og 5 dager inn går ferien definitivt mot slutten. Er vel et godt tegn når man ikke har lyst til å hjem, tyder vel på at det har vært en bra ferie.

Siste lunsjen på Zanzibar, kommer til å savne dette!

20140729-114140-42100122.jpg

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s