Førstegangscharterreisende

Jeg merker det allerede ved innsjekkingen, – jeg passer ikke inn! Det er så mye normenn her og de skal til samme sted som meg.. Ikke nok med at vi skal til samme sted, vi skal reise i flokk fra Gardermoen til Cancún og videre til hotellet. Jeg syns ofte at det er alt for mange normenn som skal til samme sted som meg når jeg står på Gardermoen, men jeg har etter mange år lært meg at i storbyer sprer vi oss sånn passe utover når vi kommer frem og ofte skal vi mellomlande i en eller annen europeisk hub hvor 90% blir igjen og vi resterende 10% sprer oss fint ut på ulike langdistanse fly slik at du er veldig (u)heldig om du skulle se igjen noen fra første flyvning. Denne gangen skal imidlertid alle shuffles inn i de samme bussene og de samme hotellene!! Jeg kjenner at jeg ikke er helt komfortabel med tanken. Det er ikke det at jeg ikke liker normenn, jeg elsker Norge og normenn. Jeg bare foretrekker dem i Norge, eller i alle fall ikke i flokk rundt meg når jeg er på tur…. Tanken slår meg; gjør det meg til rasist?

Flyturen begynte skuffende. I to timer sitter vi inni flyet uten å flytte oss en meter.. Det verste var egentlig at vi fremdeles hadde internett-dekning, hvilket jo gjør det klin umulig å konsentrere seg om å lese, se film eller noe annet; Sjekke facebook, sjekke insta, sjekke mail, en liten tur innom twitter, innom bloggen, nyheter, face igjen, last ned en bok (kan jo trenge en til), insta igjen, quizkamp ja!!! 👍😃 Face igjen, mail igjen, insta igjen… Jeg skjønner at jeg har et problem og innser at en mobil-detox kunne vært på sin plass. Det føles bare så… overvelmende… å skulle gjøre noe slikt..
Vel, etter to timer kunne vi endelig rulle fra gate og en 11 timers mobil-detox var virkelighet (hey!! Det er en start!!). Å så fantastisk det er å fly!!! ✈️😃😃😃 Sitte å kikke ut på skyene og landskapet under seg. På knallblå himmel og sol. Lese bok og faktisk klare å konsentrere seg. Se en film uten å samtidig være på face, insta, mail, twitter, nyheter (jada, jeg vet…) Samle gode ideer bare fordi man har tid til å la tankene flyte og fange de gode ideenen når de kommer! Eneste skuffelsen med flyturen var at den kun varte i 10 timer og 45 min (etter vi kom oss i lufta). Klar over hvor fort det går?!?! Jeg rakk jo ikke sove engang! 😳Får meg til å minnes bussturer på 24-72 timer i Sør-Amerika med savn.

Så til nye, og litt uventede, opplevelser: Jeg har landet på utallige flyplasser rundt om i verden, tatt skrittene ut i ankomsthallen, funnet buss, taxi, tog eller ventende bil og kommet meg til nærmeste by, hotell eller andre destinasjoner. Fingerspråk, engelsk, tysk, spansk, portugisisk, tyrkisk, italiensk, fransk, japansk og tegning er prøvd ut i ulike forsøk på å finne frem. Det løser seg alltid på en eller annen måte. Nå åpenbarte en ny verden seg. En verden med flokkdyr, skilt og guider. «Ser du noen fra flyet vårt!?? Er det dit vi skal?!? Ser du skiltet??? Er vi for sene nå?!? Rekker jeg å gå på do eller tror du bussen venter på oss nå?!?» og de sier at charter-turisme skal være enkelt og bekymringsløst?!?

Heldigvis fikk jeg Lonely Planet boka til Jul så underveis trøster jeg meg med at skulle alt gå i vasken har den, så til hotellet kommer vi oss nok. Kanskje ikke i den samlede flokken, men frem skulle vi nok kommet.. Heldigvis viste charter seg å være like enkelt som lovet. Så fort vi kom utenfor terminalen sto svenske, danske (og norske?!?) blide, strålende unge jenter og gutter på rekke og rad med store «ving»-skilt og guidet oss til riktig buss. Jeg innrømmer det, – det var behagelig! 😊

Tips til skikk og bruk på charter: På charter-reiser klapper man fremdeles når flyet har landet.

Min favoritt utsikt:

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/7ef/53162458/files/2014/12/img_2882.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/7ef/53162458/files/2014/12/img_2880.jpg

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s