Flystreik, tekniske problemer og dårlig planlegging….

Som nevnt tidligere er det flystreik i Madagaskar Airlines om dagen. Derfor var flyet vi skulle tatt 06:50 innstilt, men vi skulle komme med flyet 08:30 i steden. Vel ombord i flyet, vi står klare til take-off, men flyet takser bare sakte nedover rullebanen og vender nesa mot avgangshallen igjen. Det er nå tekniske problemer med flyet og alle mann må ut. 1,5 time senere prøver vi igjen. Denne gangen får vi tatt av og en drøy time senere lander vi i Diego Suarez. Vi møter guiden og sjåføren vår som har ventet der på oss i 5 timer. Men de er fornøyd med at vi endelig kommer, vi er de først turistene de skulle ha guidet som kommer denne måneden og vi lærte at kallenavnet til Air Madagascar er Air Maybe.

Jeg innrømmer at denne turen viser seg å være litt dårlig planlagt. Et av resultatene er at jeg konstant fryser! Et annet er når vi skal besøke den første nasjonalparken og får beskjed om at vi må ha med regnjakke, myggmiddel og vann så har vi bare myggmiddel. Ken spør om guiden tror det kommer til å regne, svaret er: det er en regnskog! Vi trengte ikke vann, det kom nok fra oven kontinuerlig. Regnjakke derimot hadde vært kjekt. Det sa forsåvidt Lonely Planet også, det er bare at jeg begynte ikke å lese i LP før på flyet på vei nedover og da var bagen allerede pakket. At du burde ha med varme klær og regnjakke til denne parken leste jeg først på flyet på vei fra Antananarivo til Diego Suarez. I følge Ken er vi rutinerte reisere. Det er nok riktig. Så rutinerte at vi ikke lenger bruker tid på å lese oss opp på hvor vi skal og hva som venter oss…. 

Men vel fremme i nord setter vi kursen mot den første nasjonalparken. På turen fikk vi sett masse regnskog (og regn), to flotte fosser og to ulike arter av lemurer (det finnes totalt 70 lemurarter, alle kun på Madagaskar) og flere kameloner. Blant annet verdens minste som maks blir 1-1,5 cm lang og en som blir kalt «kongen av kamuflasje».

Etter turen til nasjonalparken gikk turen til hotellet vi skal ligge på i natt. Nature Lodge utenfor Jeoffreyville. Et utrolig koselig hotel med bungalower og felles områder hvor mat serveres og hvor man kan ta en drink og spille spill. Det er strøm og wi-fi (men så dårlig at dette reisebrevet ikke ble lastet opp) fra 18-22. I morgen går turen videre allerede kl kl 06:00. Da er det fremdeles mørkt så de setter på strømmen for oss kl 5. I tillegg får vi med oss frokosten i en malagesisk utgave av piknikk-kurven.  

   Jeg leker David Attenborough og viser frem verdens minste kamelon: 

  

  
 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s