Skorpion – check

Ken har vært dårlig noen dager, feber, diaré og kvalme. Vi har fått fantastisk god mat her nede hele veien, men bakteriefloraen er annerledes og det er lett å bli dårlig. I natt var det min tur. Trodde ikke jeg hadde sovna, men jeg må ha duppet av for det er over en time siden vi slukket lyset. Vi har kommet til et nytt sted, fantastisk flott og nå skal vi nyte varme, sol og strand. Noe vekte meg, men jeg vet ikke helt hva, da plutselig neste «rie» kommer og jeg skjønner at her er det bare å løpe mot doen. Ut av myggnett, på med lommelykt og finne frem til toalettet. Jeg ser morgendagens dykkertur ryke, men priser meg lykkelig over at vi nå er på et hotell med vesentlig høyere standard. Det er strøm, velfungerende vannklosett, kaldt og varmt vann i springen og jeg har ikke sett en eneste kakkerlakk. Det er da det skjer.

 Da vi besøkte nasjonalparken Ankaranara leste jeg om alle skorpionene i parken. I følge guideboken var det noe du nesten var nødt til å treffe på, så «it is better that you suprise them, not let them suprise you». Rådene var å se seg for før du setter deg, ikke legg bagen på bakken, skal du campe så pass på osv osv….. I følge guiden vår var ingen av de dødlige da, det hjelper jo.. Så jeg mannet meg opp og tenkte at joda, det hadde jo vært litt gøy å sett en sprell levende, vill skorpion også. De jeg har sett tidligere har befunnet seg bak glass i dyrebutikker eller i zoologiske hager og det teller lissom ikke helt. Så jeg sjekket sko, tøy, hvor jeg satte meg og plasserte ikke bagen på bakken. Jeg kikket til og med etter dem i mørke kroker på skogbunnen. De hadde ikke lyst til å bli sett. 

Det var imidlertid skorpionen som overrasket meg. Eller kanskje ble vi begge like overraskede. Da den lett og freidig legger turen over baderomsgulvet på vei mot toalettet jeg sitter på. Det er sjeldent det har gått så kaldt nedover ryggen på meg som akkurat da. Det finnes bare en vei ut av rommet og det er den smale «stien» skorpionen har plassert seg selv mitt i. Jeg kan bare legge til skorpionskrekk over listen av fobier og den er ikke særlig mindre enn edderkopp-skrekken (har i ettertid lært at skorpiner tilhører edderkoppfamilien da så… )

Jeg stirrer skrekkslagent på skorpionen og maner den til å stoppe. Tenker på Matilda og evnene hennes til å flytte ting med øynene. Den skulle jeg gjerne hatt nå!!! Plutselig er det som om skorpionen adlyder og den snur seg rundt og går tilbake til hjørnet der den kom fra. Der sitter den å skuler på meg, akkurat som jeg skuler på den. Vi har stirrekonkurranse og denne har jeg ikke tenkte å tape! 

Jeg kunne på dette tidspunktet bare lukket døra, gått og lagt meg og overlatt problemet til noen andre i morgen tidlig. Utfordringen er bare at magen min varsler om at det ikke er siste gangen jeg kan ha behov for å løpe på badet denne natten og jeg ønsker ikke å treffe på Hr. Scorpion hver gang. Etter mye om og men går skorpionen opp i en kurv som står der. Den er imidlertid både hullet og det finnes ikke noe lokk til den. Men ved hjelp av kurven og sterkt lys rett på skorpionen (virket som den holdt seg i ro da, takk gud for lommelykter!) klarer jeg å bære den ut av badet. Nå står vi i soverommet. Neste steg…. gangen… nja… stor sprekk under døra så der vil den komme rett inn igjen. Det blir verandaen med glassdører. Det er godt mulig det er flere skorpioner her, men den jeg vet om er i alle fall borte fra rommet og befinner seg i steden på den store, fine verandaen vi var så fornøyd med dagen før. Jeg sover litt bedre gjennom natten. 

Heldigvis er magen bedre dagen etter og det blir dykketur. To fantastiske dykk med Manta Divers som er drevet av noen italienere. Veldig bra guider, bra dykkersteder og bra dykk! 🙂 For å så avslutte dagen med solnedgang fra terassen (den som nå det mest sannsynlig er en skorpion på).

   
 Jeg rister fremdeles klær og sjekker sko. Jeg har ikke noe større ønske om å se flere ville skorpioner, jeg klarer meg fint med spenningen ved å se på de i dyrebutikken fra nå av, og jeg er overbevist om at uansett hvordan det neste treffet evt. skulle inntreffe så kommer den skorpionen til å både overraske og skremme livet av meg!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s