Du vet det er varmt på Grønland når…

du for annenhvert padletak dupper nakne hender ned i vannet som holder maks 4 grader for å få avkjølt deg…

Jeg tør nesten ikke skrive dette for turen har bare såvidt startet og jeg er redd flaksen snur. Men etter frasene «se på det her’a det er helt utrolig vakkert!» og «dette er bare helt sinnsykt!!» og «tenk å våkne opp/spise frokost/padle/pakke til denne utsikten her da!!!» så er frasen «herregud og varmt det er!!!» blitt en av de mest brukte på dag nr 2 på Grønland.

Etter en rolig morgen med skikkelig lyx-frokost var det på tide å pakke kajakkene. 

Frokosten er servert, eggerøre og bacon

Vi er 14 stykker på tur og det er helt utrolig hvor mye som skal med av bagasje, mat og utstyr. Utrolig var det også hvor mye vi fikk plass til i kajakkene spør du meg! Nå skjønner jeg hvordan det er mulig å dra på lang padletur og få med alt av mat og bagasje! 😄
Sola skinte som sagt fra skyfri himmel og t-skjorta var hyppigere i bruk enn dunjakka på morgenen. Vi la i vei, spiste lunsj ved en jakthytte på veien og fortsatte mot camp ved Knut Rasmussen breen. Hele tiden med fantastiske fjellformasjoner som reiser seg opp mot 2000 meter rett fra vannflaten og isfjell seilene rundt oss. Det er som et friluftseventyr! 

Lunsjstopp
Lunsjstedet, en jakthytte
En av guidene våre, Elisabeth, foran et isfjell
Pause og photo shoot på en stramd vi måtte bære kajakkene over

Da vi nærmet oss breen ble det kaldere pga vindene som kom ned fra breen og vannet besto av fryktelig mange bittesmå isfjell og kan umulig holde mer enn 2-3 plussgrader. Litt artig var det også at vi så breen tidlig og regnet med at det bare var ca 1 km igjen til breen og dermed at vi var rett ved neste leirsted. Det trodde vi i flere kilometer mens den en gang store og massive breen bare vokste seg større og større og større. 

Vi mærmer oss… tror vi…
breen blir større og større, nå må vi da snart være ved leiren?!? 😄

I denne campen skal vi være to netter. Hvitserk kaller det Nordens flotteste teltplass, det er vanskelig å si seg uenig.. 

Nordens flotteste teltleir?

Dobesøk er jo alltid et tema på tur, også her, heldigvis finnes det mange store stener her.  Men det skal ikke legges igjen noe, og vi har derfor fått utdelt dopapir med fyrstikker, men når du skal bommelibomme så skal det helst ikke ligge igjen noe der, spesielt ikke overalt som her som det er en ganske populær teltplass som mange (i grønlandsk målestokk) bruker. Derfor var en av oppgavene i dag å bygge do. Gerda og jeg tok oppgaven og la i vei opp i skråningen. Det er jo ikke noe jord her og akkurat her ikke spesielt mye å gjemme seg bak, så vi fant en stor stein, bygde opp et dosete med andre stein og vipps så har du en do med super utsikt over både teltplassen, breen og fjellene rundt og bare hodet synlig fra campen.. 😂🙈

Gerda tester om doen vi har bygd funker

På kvelden satt Debbie (hun jeg deler rom, telt og kajakk med på turen) og så på breen og fikk med oss en skikkelig kalving og løsrivelsen av et stort isfjell. Det var sinnsykt heftig!! Hele tiden braker det, buldrer det og knitrer det rundt oss fra breen og isfjellene.

et nytt isfjell blir født

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s