Sengeleken

Det å ha tvillinger fører til mange små spenninger i hverdagen. En er selvsagt «vet jeg egentlig hvem av tvillingene jeg har nå?». En annen er «hvor lang tid tar det før en av dem våkner og hvem våkner først?». Den største om dagen er imidlertid «hvem sover hvor og hvor våkner jeg neste gang?», for ikke å snakke om «husker jeg hvor jeg er når jeg våkner og hvem våkner jeg sammen med?!»

Dette skyldes ikke for store mengder alkohol (vet at det også kan gi den følelsen), men er et resultat av mangel på søvn og en stadig rotasjon mellom senger og hvem man sover sammen med.

Natta begynner som regel med en tvilling i hver sin sprinkelseng på samme rom og samboeren min og meg i dobbeltsenga på «foreldrerommet». Det varer imidlertid ikke så lenge før vi får svar på «hvem våkner først» og med det er balletten i gang.

Den som ser til dem tar opp en av tvillingene og vekker den andre med beskjed om å ta den andre tvillingen. Er vi heldige slipper vi en diskusjonen av typen «men jeg har jo en av tvillingene her hos meg….» eller «men du mater jo henne her nå…»før vi begge har hvert vårt barn i armene og kan begynne matingen 🙈😄

Kanskje sovner ungene igjen i sprinkelsengene sine, men det hender de havner i sprinkelsenga til søstra også… hvilket alltid skaper litt forvirring neste gang man som skal ta dem opp for «det var jo TV1 jeg hentet?!? Men det ligner da mest på TV2?!? 🤔 Kanskje jeg bare er trøtt og ikke ser forskjell…🤔»

Det kan også hende at en av ungene havner sammen med den av oss som har tatt den opp i dobbeltsenga som står på «samsovingsrommet», mens den andre havner i sprinkelsenga si (eller søstras) eller med den andre av oss på foreldrerommet.

Når man våkner til andre mating 1-3 timer senere er det alltid litt forvirring. «Hvem seng er jeg i?!?», «Er det baby callen eller babyen jeg hører?!?», «Hvem unge er det jeg har her?!?», «Ehh… har jeg ikke noen unge her?!?», «Hvor er den andre ungen?!?!!» 😱😱😱😱😱 (Det er aldri godt å vite om de har begynt å flakse rundt på egenhånd eller om noen har tatt dem!!!!😱 Merkelig nok har jeg aldri tenkt over at samboeren min også er borte og at det er mest sannsynlig at de ligger i en eller annen seng et annet sted enn meg🤔🙈😄).

Til slutt er alle lokalisert og to stykk zombier sitter i hver sin ende av sofaen og mater hver sin unge, før vi tar en gjentagelse på sengeleken (istedenfor den mer kjente stolleken) beskrevet over, inkludert den forvirrende oppvåkningsfasen, ca 3 timer (om vi er heldige) senere. Denne sengeleken gjentas 2-3 (noen ganger 4😬😴) ganger per natt og kun en gang har vi tatt feil av hvem unge vi har tatt hånd om gjennom hele natta. Syns ikke det er så verst statistikk (begge fikk mat, tørre bleier og søvn, det er jo tross alt det viktigste🙈😄).

Og jeg som trodde livet mitt var spennende før jeg fikk barn… 🙄😇🥱😴😂

Så endte vi opp her sammen da prinsessa mi… den ene liiiitt mer trøtt enn den andre 🙈😬🥱😄

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s