Synkronisering

Å synkronisere tvillinger er et av de «heteste» tipsene man får som kommende tvillingforeldre og «hvis man er flink (og heldig?!?) så kan man forvente at de er ganske synkrone rundt 3 måneder». Så siden vi nærmer oss 3 måneder… hvordan går det egentlig med denne synkroniseringen?

Det startet veldig bra på dag 2. Plutselig utpå dagen der spiste de samtidig og etter det holdt vi knallhardt på at «når en spiser så vekker vi den andre og mater også». Suverent! 🥳 Sove gjorde de jo hele tiden, med unntak av måltidene, så med andre ord sov de samtidig også.

Det ble imidlertid fort klart at vi egentlig hadde to med ulike personligheter og preferanser. Ei som ville spise små og hyppige måltider og ei som gjerne ville spise litt mer og sove litt lenger mellom hvert måltid. Synd for dem! Her var det synkronisering. Hvilket jo er både viktig og logisk, hvis ikke ville vi jo sittet å matet en eller annen baby 24/7.

Problemet oppsto når de begynte å få litt mer våkentid. For der den ene gjerne ville være våken på formiddagen ville den andre gjerne være våken på ettermiddagen. Og uansett hva vi prøvde så klarte vi ikke å endre stort på det. De var for små til å la seg aktivisere når de var trøtte og de gangene vi klarte å holde en våken mot sin vilje resulterte det bare i super-overtrøtt-baby som grein, var urolig og absolutt ikke fikk roet seg og sovnet når vi ønsket det. Men spise samtidig gjorde de 🥳👏

Så begynte vi å bli slitne av nettene. Siden de egentlig hadde ulikt søvn- og spise-mønster ble det hyppige måltider. Den ene spiste godt til et måltid, for så å nesten ikke orke noe på neste måltid og derfor våkne hyppigere til det tredje måltidet igjen. Den andre spiste helt motsatte mengder og orket da ikke så mye på måltid 3, men våknet raskt til måltid 4 igjen. Vi matet i intervaller på 1,5 – 2 timer hele døgnet. Ofte var det vanskelig å få den vi måtte vekke til å sove igjen, så minst en times tid gikk bort til det. Det gir lite tid til søvn imellom, både for tvillingene og oss.

Siden vi er to og begge er hjemme i permisjon bestemte vi oss for å leke aleneforeldre og ta hver vår unge gjennom natta. Plutselig kunne vi få sove 2-4 timer i strekk, enkelte netter har vi til og med vært oppe i 4-6 timer! 🥳🥳 (ulempen med det er jo at man våkner livredd og må sjekke om ungen lever!🙈😄)

10 uker gamle var altså babyene mer usynkrone enn de noen gang hadde vært før, men vi fikk mer søvn på natterstid enn de siste 10 ukene. Vi levde derfor etter mottoet «det funker for oss så da er det rett» og med et håp om at når de ble litt eldre så ville det bli litt enklere å styre duppene på dagtid og begge ville sove litt lengre økter på natta slik at vi kunne synkronisere dem igjen her også.

11 uker gamle ser planen ut til å funke. Tvillingene sover nå på hvert sitt rom og det hender vi voksne får noen timer i samme seng på «voksenrommet». Vi sover mer på natta selv om vi har hver vår baby og mater til ulike tider (selv om de enkelte netter er overraskende synkrone) og på dagtid begynner duppene å bli mer og mer synkronisert. Ok, så kanskje den ene sovner en time før den andre og andre ganger sover den de på rekke og rad og ikke samtidig, men vi nærmer oss i alle fall at de sover litt mer samtidig.. noen ganger.. 🙈😃 Og når vi skal ut på tur, da sover de samtidig. I alle fall nesten alltid… som regel.. 🙈😬🙈😄

2 stykk sovende babyer, for en stund, og to stykk foreldre som vet at her er det bare å utnytte tida…

Hvis du hadde håpet å finne «enkle tips og triks til synkroniserte tvillinger» beklager jeg at du har kastet bort verdifull tid, men om du også sliter med tvilling-synkronisering kan det jo være en trøst å vite at du ikke er alene 🙈😄

God helg! 🥱😴😴

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s